Волкер назвав умови, на яких Росія піде з Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер назвав умови, на яких Росія піде з Донбасу

Волкер назвав умови, на яких Росія піде з Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Росія погодиться на врегулювання конфлікту на Донбасі, тільки якщо Київ піде на умови Москви, які неможливо виконати. Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер повідомив, що російська влада в першу чергу наполягає на прямих переговорах з бойовиками, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами Волкера, Кремль навмисне перешкоджає введенню миротворців ООН на Донбас, так як Москві не вигідно, щоб в регіоні була забезпечена безпека. Тому російська влада погоджується на введення миротворчої місії тільки для захисту спостерігачів ОБСЄ, але при цьому продовжує наполягати на тому, щоб Україна виконала політичні умови Мінських угод.

"Ми застрягли в Мінському процесі, де з одного боку говоримо про кроки, які повинна здійснити Україна (спецстатус для Донбасу, амністія, вибори) .... Але фізично ці кроки здійснити неможливо, поки там не буде встановлено певний рівень безпеки. Не можуть проводитися вибори, коли це - окупована територія", - зазначив Волкер.

Також Волкер підкреслив, що після ліквідації ватажка "ДНР" Олександра Захарченко на сході України не змінилася ситуація.

"Оскільки Росія контролює цю територію, то незалежно від його вбивства, немає ніяких змін в ситуації. Вони контролюють військові сили, продовжують тиск на Україну і продовжують гарячу фазу конфлікту", - заявив Волкер.

При цьому він додав, що не Москві вирішувати майбутнє сусідів Росії, таких як Україна, Грузія і Молдова. США будуть домагатися того, щоб Кремль визнав, що буде мирно жити з сусідніми країнами, поважати їх межі та дотримуватися Гельсінських принципів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в.о. нового глави "ДНР" Денис Пушилін заявив, що вбивство Олександра Захарченко організував Захід через СБУ. Він запевнив, що вже затримано співробітника СБУ, який нібито "дав повний розклад".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?