Москва поверне Донбас Україні: Клімкін назвав головні цілі Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва поверне Донбас Україні: Клімкін назвав головні цілі Росії

Москва поверне Донбас Україні: Клімкін назвав головні цілі Росії
Джерело:  interfax.com.ua

Росія використовує Донбас для того, щоб "розчленувати" Україну. Кремлю потрібні окуповані території на сході України, щоб повернути їх в країну під прапором російської федералізації.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії, яка проходить 15 вересня в Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Вся ідея в тому, щоб використовувати Донбас для легітимізації реалій і, щоб штовхнути його в Україну вже під прапором російської федералізації. Росії потрібно фрагментувати Україну, розчленувати її", - впевнений міністр закордонних справ України.

На думку Клімкіна, якщо Москва доб'ється своїх цілей, то для Росії не буде важливо, чи буде Україна дружити з РФ або чи будуть політичні реалії в нашій країні більш-менш проросійські.

Також глава українського МЗС вважає, що будь-який успіх України як вільної європейської країни, яка впевнено відображає російську агресію, зможе вплинути на ситуацію в Молдові, Грузії та інших країнах, де Москва проводить аналогічні конфлікти, спрямовані на "розчленування" країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спецпредставник Держдепу США Курт Волкер назвав умови, на яких Росія піде з Донбасу. Він нагадав, що Москва наполягає на прямих переговорах з бойовиками і реалізації Україною умов Мінських угод, які на сьогоднішній день неможливо виконати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?