Били по голові, намагалися поставити на коліна: жахливі подробиці побиття українського політв'язня в СІЗО Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Били по голові, намагалися поставити на коліна: жахливі подробиці побиття українського політв'язня в СІЗО Криму

Били по голові, намагалися поставити на коліна: жахливі подробиці побиття українського політв'язня в СІЗО Криму
Джерело:  online.ua

У СІЗО окупованого Сімферополя російські тюремники жорстоко побили українського політв'язня Володимира Балуха. Вони били кримського активіста по голові і печінці, намагалися поставити на коліна, але в'язень Кремля плював в обличчя наглядачам.

Подробиці жахливого побиття Балуха в сімферопольському СІЗО повідомила українська омбудсвумен Людмила Денисова в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Його вивели з камери, подалі від відеоспостереження, і намагалися поставити на коліна. Він плював в обличчя наглядачам, але його не зламали. За непокору кати звалили українця на підлогу, надягли наручники, били по голові, печінці і залякували", - написала Денисова .

Вона зазначила, що найближчим часом Балуха етапують до місця відбування покарання. Денисова вважає, що там страшна не тільки колонія, а й шлях до неї. Українська омбудсвумен не виключає, що політв'язня можуть просто "втратити" по дорозі, після чого його ніхто більше не побачить.

У своїй заяві Денисова повідомила, що настійно вимагала дозволу у російської сторони відвідати незаконного ув'язненого в Криму українця. Вона розуміє, що тільки Путін може прийняти таке рішення, але не збирається відступати.

"Тому, вимагаю негайно допустити мене до Володимира Балуха! Будь-якої хвилини я готова виїхати до нього!", - підкреслила Денисова.

Нагадаємо, Володимира Балуха російські спецслужби затримали в грудні 2016 року. Його звинуватили в тому, що він вивісив український прапор на своїй оселі в окупованому Росією селі Серебрянка, а також у відмові від російського громадянства. У січні 2018 року Балуха засудили до 3 років і 7 місяців ув'язнення в колонії-поселенні. У березні 2018 року він оголосив безстрокове голодування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Наталя Балух, мати українського політв'язня Володимира Балуха, який голодує в кримському СІЗО, заявила, що не буде просити президента РФ Володимира Путіна помилувати сина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?