Росія хоче окупувати Азовське море, як Крим: Порошенко виступив з тривожною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія хоче окупувати Азовське море, як Крим: Порошенко виступив з тривожною заявою

Росія хоче окупувати Азовське море, як Крим: Порошенко виступив з тривожною заявою
Джерело:  online.ua

Провокації Росії в Азовському морі проти суден, що прямують в українські порти, спрямовані на окупацію Азова. Зупинити Москву зможуть тільки потужні санкції.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю The Washington Post, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського глави.

"Мета Росії - окупувати Азовське море так само, як був окупований Крим. Це жорстке порушення міжнародного права, і ми не можемо це прийняти. Ми зміцнюємо наших військових там і порушуємо справи проти Росії в міжнародній постійній палаті третейського суду", - заявив Порошенко.

Український глава підкреслив, що Росія не має ніякого права зупиняти і затримувати судна, що перевозять товари і пасажирів з портів Бердянська і Маріуполя, так як в України є абсолютно чіткий правовий статус в Азовському морі.

На думку Порошенка, зупинити потенційну небезпеку того, що Росія окупує Азов, так само як Крим, зможуть тільки потужні санкції. Президент України переконаний, що змусити Москву припинити свавілля в Азовському морі, зупинити агресію і сісти за стіл переговорів зможуть лише серйозні обмеження, через які російській владі доводиться платити велику ціну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна готує відповідь Росії на провокації в Азовському морі за кількома напрямками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?