Буде катастрофа: Лавров висунув гучні загрози Україні по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде катастрофа: Лавров висунув гучні загрози Україні по Донбасу

Буде катастрофа: Лавров висунув гучні загрози Україні по Донбасу
Джерело:  online.ua

Якщо Україна буде намагатися силою повернути Донбас, то це призведе до катастрофи. З такими погрозами на адресу Києва виступив глава російського МЗС Сергій Лавров в інтерв'ю російським ЗМІ після зустрічі з німецьким міністром закордонних справ Хайко Маасом, повідомляє ONLINE.UA.

"Хотів би рішуче застерегти тих, хто виношує силовий сценарій. Це буде катастрофою для українського народу, тому що реально може підірвати державність України", - заявив Лавров.

При цьому він анонсував, що переговори по Донбасу в "нормандському форматі" найближчим часом можуть бути відновлені. Лавров не уточнив подробиць, але зазначив, що за даним напрямком можливі позитивні зрушення.

Раніше Москва виступала категорично проти переговорів в "нормандському форматі" після ліквідації ватажка "ДНР" Олександра Захарченко. При цьому в Україні вважають, що альтернативи нормандському формату переговорів по Донбасу немає.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що головною метою Росії на Донбасі є "розчленування" України. Він переконаний, що після цього окуповані території повернуть Україні, але під прапором російської федералізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?