Несе військову загрозу: в Україні виступили з гучною заявою щодо російського Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Несе військову загрозу: в Україні виступили з гучною заявою щодо російського Північного потоку-2

Несе військову загрозу: в Україні виступили з гучною заявою щодо російського Північного потоку-2

Російський газопровід "Північний потік-2" несе військову загрозу країнам Європи. Зокрема, його будівництво може призвести до збільшення військової присутності Росії в Балтійському морі.

Про це 15 вересня заявила заступниця глави МЗС України Лана Зеркаль на форумі Ялтинської європейської стратегії, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

"Ми бачили, як РФ збільшила свою військову присутність в Азовському морі під приводом захисту будівництва Керченського мосту. Так само можливе збільшення військової присутності РФ в Балтійському морі, що стане загрозою для Європи", - заявила Зеркаль.

Вона висловила здивування, як можна вважати Росію надійним партнером, якщо ця країна не поважає і не дотримується ніяких міжнародних правил і домовленостей. У свою чергу глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв під час виступу в цій же дискусії зазначив, що російський "Північний потік-2" ставить під загрозу і німецький бізнес, який зазнає серйозних втрат.

Але, за словами Коболєва, Німеччина не стане забороняти будівництво "Північного потоку-2", так як це викличе невдоволення у російського глави Володимира Путіна, якого, на думку глави "Нафтогазу", до сих пір "боїться" німецька влада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що шведські політики мають намір блокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України. Представники більшості політичних партій Швеції виступають за те, щоб усіма можливими способами зупинити цей проект.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?