Глобальний рейтинг якості життя: яке місце зайняла Україна
Категорія
Україна
Дата публікації

Глобальний рейтинг якості життя: яке місце зайняла Україна

Глобальний рейтинг якості життя: яке місце зайняла Україна

Аналітики Програми розвитку ООН склали новий глобальний рейтинг якості життя, до якого увійшли 189 країн. Україна в цьому списку посіла 88-е місце, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Головними критеріями у визначенні рівня якості життя в країнах були тривалість життя, рівень доходів і освіти. За цими показниками в Україні виявився індекс рівня розвитку - 0,751. Він дозволив країні опинитися на 88-й позиції.

Лідером рейтингу країн за якістю життя стала Норвегія. Її індекс людського розвитку, за оцінками експертів, становить 0,953. Друге місце в списку зайняла Швейцарія з індексом 0,944. Третє і четверте місце в рейтингу зайняли Австралія і Ірландія, індекс людського розвитку яких склав 0,939 і 0,938 відповідно. В першу п'ятірку кращих країн за якістю життя увійшла ще Німеччина - рівень людського розвитку німців експерти класифікували в 0,936.

Росія в глобальному рейтингу якості життя зайняла 49-е місце, Білорусь - 53-е, а західні сусіди України, Польща, Словаччина і Угорщина - 33, 38 і 45 місця відповідно. Одними з кращих показників були встановлені у Ісландії, Швеції, Гонконгу, Сінгапуру і Нідерландів - вони потрапили в першу десятку рейтингу. А найкращою за рівнем якості життя серед колишніх країн СРСР стала Естонія - вона зайняла 30-е місце в списку з коефіцієнтом 0,871.

Останнє місце в рейтингу якості життя зайняв Нігер. Ця країна виявилася гіршою за рівнем людського розвитку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти назвали найбільш нещасливу країну на планеті. Нею виявилася Центральноафриканська республіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?