Ми готові до діалогу: Лавров про повернення Росії в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові до діалогу: Лавров про повернення Росії в ПАРЄ

Ми готові до діалогу: Лавров про повернення Росії в ПАРЄ

Росія ніколи не піде на поступки заради повернення в ПАРЄ. Про це заявив глава російського МЗС Сергій Лавров на форумі в Берліні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

Представник Німеччини в ПАРЄ Андреас Нік запитав у Лаврова, який внесок готова внести Росія, щоб знову брати участь в засіданнях Асамблеї.

"Ви це серйозно?" - відповів Лавров, що викликало сміх у залі.

Міністр закордонних справ Росії вважає, що в ПАРЄ є "агресивна антиросійська меншість", яке намагається залучити на свою сторону інших членів ПАРЄ. Зокрема, Лавров звинуватив Велику Британію в тому, що вона прагне "нав'язати" санкційну політику проти Росії всім 27 членам блоку.

При цьому Лавров заявив, що сподівається на повернення Росії в ПАРЄ. За його словами, Москва готова до діалогу з Донбасу, Криму, України та міграційної кризи.

Нагадаємо, Росія перестала брати участь в роботі ПАРЄ в 2016 році, після того, як в Асамблеї обмежили в правах російську делегацію, позбавивши РФ права голосу. З 2017 року Росія перестала платити внески до бюджету Ради Європи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія поставила ультиматум Раді Європи, пригрозивши не відновлювати виплати в бюджет РЄ, якщо з РФ не знімуть санкції в ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?