Нова "хіматака" в Криму: стало відомо, чим окупанти труять людей
Категорія
Події
Дата публікації

Нова "хіматака" в Криму: стало відомо, чим окупанти труять людей

Нова "хіматака" в Криму: стало відомо, чим окупанти труять людей
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму зафіксовано новий викид небезпечних хімічних речовин в повітря. Як виявилося, винуватцями його стала місцева "влада", яка дала завдання "надзвичайникам" засипати "чим завгодно" кислотні відстійники.

Координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук повідомив в соцмережі, що на півночі Криму людей зараз фактично труять хлором, так як співробітники екстрених служб використовували для засипання кіслотонакопичувача хлорне вапно, передає ONLINE.UA.

"Окупаційна влада дала команду засипати "чим завгодно" кислотні відстійники, щоб виключити розліт токсичного пилу. Виконуючи команду, місцеві умільці, серед іншого, використовували для засипання хлорне вапно, яке вступило в реакцію з речовинами з відстійника, що призвело до виділення хлору", - повідомив Тимчук.

За його словами, окупанти після другої "хіматаки" почали відразу намагатися зняти з себе відповідальність за ситуацію з викидами хлору в повітря. Вони почали звинувачувати Україну, яка нібито зі своєї території погіршує екологічну обстановку на півострові. При цьому "влада" Криму категорично ігнорує той факт, що в прилеглих до півострова районах Херсонської області немає жодного об'єкту, здатного представляти хоч найменшу хімічну загрозу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на півночі окупованого Криму стався новий викид хімічних речовин в повітря. Зокрема, в селі Перекоп, яке є найближчою точкою до кіслотонакопичувача, зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій хлористого водню в дев'ять разів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?