Немає можливості: Велика Британія виступила з несподіваною заявою про нові санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Немає можливості: Велика Британія виступила з несподіваною заявою про нові санкції проти Росії

Немає можливості: Велика Британія виступила з несподіваною заявою про нові санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Лондон не буде вводити нових санкцій проти Росії у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля поки не завершиться Brexit. У британської влади зараз немає можливості, щоб запровадити нові методи санкційного тиску на Росію.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Великої Британії Бен Уоллес, передає ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

Уоллес пояснив, що нові санкції проти Росії у справі Скрипаля можуть бути введені по "закону Магнітського", в який британська влада в травні 2018 року внесла поправки. Вони вступлять в силу тільки після того, як Велика Британія вийде зі складу ЄС. Чиновник підкреслив, що на сьогоднішній день офіційний Лондон зобов'язаний дотримуватися внутрішніх угод ЄС, тому не може застосувати до Росії нові заходи санкційного тиску.

При цьому Уоллес не уточнив, коли нові антиросійські санкції введе Лондон. Він не сказав, чи будуть нові санкції введені в березні 2019 року, коли запланований офіційний вихід Британії з Євросоюзу, або ж в кінці перехідного періоду, який, як очікується, триватиме до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, поправки в "закон Магнітського" в Великій Британії передбачають введення заборони корупціонерам і порушникам прав людини в'їжджати в країну, а також дозволяють заморожувати активи іноземців, які потрапляють під цей закон. Автори закону вважають, що поправки забезпечать Лондону можливість самостійно вести свою санкційну політику, незалежно від позиції країн Євросоюзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мер Лондона виступив за новий референдум по Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?