Свободу Сенцову: у Франції оголосили безстрокове голодування біля посольства Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Свободу Сенцову: у Франції оголосили безстрокове голодування біля посольства Росії

Свободу Сенцову: у Франції оголосили безстрокове голодування біля посольства Росії
Джерело:  online.ua

У Парижі на площі Клода Дебюссі у російського посольства культурні діячі Франції запустили масштабну акцію на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже понад 120 днів. Учасники акції, серед яких відомі режисери, письменники і журналісти, оголосили ланцюгове голодування, вимагаючи від російської влади звільнити всіх українських бранців Кремля.

Про акцію на підтримку Олега Сенцова повідомили члени Французького товариства кінематографістів та інтелектуалів, передає ONLINE.UA з посиланням на RFI.

Суть акції полягає в тому, що кожен учасник буде протягом доби знаходиться у представництва російської дипмісії. Протягом цього часу буде оголошуватися голодування.

"Ми починаємо рух, яких охопить багато людей, серед яких кінорежисери, інтелектуали, письменники і всі громадяни, які захочуть приєднатися. Йдеться про участь у голодуванні протягом одного дня", - розповіли організатори акції.

Акція на підтримку Сенцова є безстроковою. Організатори зазначають, що мають намір підтримувати ритуал до звільнення українського режисера. Головне, що вони хочуть донести: якщо голодування прихильників Сенцова може тривати довго, то час українського режисера з кожним днем все ближче підходить до кінця.

"Це остання битва Сенцова. Він уже 4 роки б'ється за свою долю і за життя українських політв'язнів. Я вірю в Сенцова, він - боєць. Він хоче вибратися звідти, а не померти там. І це наше завдання - зробити так, щоб Захід змусив Путіна звільнити його. У нашій акції кілька цілей - по-перше, показати Сенцову, що ми тут, що кожен день хтось із нас буде голодувати. Хоча, звичайно, це лише символічне голодування", - розповів один з учасників акції, відомий арт-хаусний режисер Крістоф Ружжіа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?