Вже переказали гроші: в Пентагоні розказали, як Кремль намагається вплинути на ЄС та НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже переказали гроші: в Пентагоні розказали, як Кремль намагається вплинути на ЄС та НАТО

Вже переказали гроші: в Пентагоні розказали, як Кремль намагається вплинути на ЄС та НАТО
Джерело:  online.ua

Голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що влада РФ використовує гроші, щоб створити опозицію майбутньому голосуванню про зміну назви Македонії, а також перешкодити інтеграції країни в НАТО і ЄС. Таким чином Кремль намагається вплинути безпосередньо на політику Альянсу та Євросоюзу.

З даною заявою очільник Міноборони США виступив, прибувши в Скоп'є, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Associated Press.

Меттіс розповів, що Росія фінансує проросійські групи, щоб на референдумі про зміну назви більшість людей проголосували проти.

"Вони перевели гроші, і вони також проводять більш широкі кампанії впливу. Ми повинні дати македонському народу самому прийняти рішення. Ми (США - ред.) та інші союзники по НАТО прямо говоримо у відкритій пресі, що думаємо. Ми не передаємо гроші людям за лаштунками, ми не збираємо партії, які ми контролюємо або намагаємося контролювати", - підкреслив голова Пентагону.

Нагадаємо, що в рамках підписаної угоди з Грецією Македонія погодилася змінити свою назву на Республіку Північна Македонія, в той час як Греція погодилася зняти своє давнє вето щодо інтеграції Македонії в НАТО і ЄС. Зазначимо, що зміна назви відбудеться лише в тому випадку, якщо македонці проголосують за це рішення на референдумі, який пройде уже 30 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр Македонії Зоран Заєв заявив, що пов’язаний з Росією грецький бізнесмен витрачає гроші на підготовку насильницьких провокацій з нагоди референдуму щодо зміни назви країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?