Вступ України в НАТО: Альянс виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ України в НАТО: Альянс виступив з важливою заявою

Вступ України в НАТО: Альянс виступив з важливою заявою

Помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес заявив, що в Альянсі не розглядають ідею синхронізації вступу України і Грузії до блоку. За його словами, головна причина - це надто різну ситуації у двох країнах, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську прав ду".

"Це не входить у наші плани. Ми будемо ухвалювати рішення, виходячи з реформ і ситуації, а вона надто різна, я на цьому наполягаю. Ідеї синхронізації України та Грузії (на шляху до НАТО) у нас просто немає", - сказав Альварогонсалес.

Окрім того, він додав що на даний момент План дій щодо членства в НАТО не має фундаментального значення, головне – це проведення реформ, викладених у Річній національній програмі.

"Наша оцінка того, як Україна рухається цією дорогою – позитивна. Це стосується і військової складової, забезпечення сумісності тощо, і демократичних реформ. Зроблено чимало. Але попереду ще більше роботи", - сказав помічний генсека.

Також Альварогонсалес наголосив, що на останньому саміті НАТО країни-члени підтвердили рішення Бухареста щодо України - вона обов'язково стане повноцінним членом блоку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НАТО планує прискорити вступ України в Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?