Клімкін: Кремль змінив стратегію щодо України та Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Клімкін: Кремль змінив стратегію щодо України та Донбасу

Клімкін: Кремль змінив стратегію щодо України та Донбасу
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ відмовилася від ідеї обрання проросійської влади в Україні. З даною заявою він виступив на засіданні Євроатлантичного форуму в Києві, передає ONLINE.UA.

Дипломат зауважив, що саме сигнали про внутрішньоросійські дискусії свідчать про остаточну зміну мети, яку ставить перед собою Кремль.

"Російською метою не є створення в Україні більш проросійської реальності. Якщо в Росії залишилися розумні люди – а вони там є – то вони залишили надію на це і зараз чітко прямують до фрагментації України", - сказав Клімкін.

Голова МЗС підкреслив, що російська влада навіть не намагається приховати цей намір.

"Якщо послухати їхні експертні дискусії, то це зараз є ключовою для них ідеєю. І тому немає сенсу робити табличку, хто з наших кандидатів є більш проросійським", - додав він.

Також дипломат зазначив, що збереження цілісної України є потребою для самого ЄС, оскільки Київ відіграє екзистенційне значення для самого трансатлантичного світу.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія у будь-який спосіб обов’язково припинить постачання газу через територію України, якщо буде збудований трубопровід "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?