В Україні планують перейменувати дві області
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують перейменувати дві області

В Україні планують перейменувати дві області
Джерело:  online.ua

20 вересня парламент України планує розглянути питання перейменування двох областей - Кіровоградської та Дніпропетровської. Про це повідомив спікер ВРУ Андрій Парубій, передає ONLINE.UA.

Він підкреслив, що в країні досі не завершена декомунізація і це треба зробити, внісши певні зміни до Конституції.

"Залишилося дві області, які мають ще старі назви і які вже пройшли всі формальні процедури для їхньої зміни. Йдеться про Кіровоградську і Дніпропетровську області. Я вважаю, що наш парламент, який розпочав декомунізацію, має її завершити... Думаю, що в четвер можемо розпочати цей процес", - сказав Парубій.

Спікер Верховної Ради також зазначив, що депутати 20 вересня розглянуть і інші зміни до Конституції - закріплення євроатлантичного напрямку України, вступ до НАТО та питання щодо депутатської недоторканності.

"Також я переконаний, що в четвер ми маємо оновити склад Центральної виборчої комісії. Я провів нараду, обмінялися думками і до кінця дня фракції мають дати свої позиції. Я зроблю все можливе, щоб це відбулося у цей четвер", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко анонсував внесення важливих змін до Конституції України щодо окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?