Це була українська ракета: Росія шокувала новою заявою щодо катастрофи MH17
Категорія
Україна
Дата публікації

Це була українська ракета: Росія шокувала новою заявою щодо катастрофи MH17

Це була українська ракета: Росія шокувала новою заявою щодо катастрофи MH17
Джерело:  online.ua

В Росії почали стверджувати, що ракета, якою збили рейс MH17 на Донбасі у 2014 році, належала військовій частині, розташованій в Україні. З даною заявою виступив начальник головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ генерал-лейтенант Микола Паршин, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Meduza.

За словами Паршина, ракету 9м38 для зенітно-ракетного комплексу "Бук", якою збили "Боїнг", в грудні 1986 року передали в військову частину 20152 – зенітно-ракетну бригаду в Тернопільській області УРСР, яка зараз розташована в Україні.

В російському відомстві зазначили, що їхню версію підтверджує бортовий номер ракети, який військові встановили за серійними номерами сопла й двигуна ракети, представленими в травні 2018 року Міжнародною слідчою групою.

 "Ракету створили на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві 24 грудня 1986 року, а за п'ять днів залізницею відправили в Україну. Відповідні записи є в архівах Долгопрудненського науково-виробничого підприємства. Ці відомості мали гриф "Цілком таємно", однак Міноборони РФ розсекретило їх", – йдеться в повідомленні.

Офіційний Київ цю заяву поки не коментував.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент України Петро Порошенко заявив, що саме РФ має понести відповідальність за теракт з літаком рейсу MH17, оскільки спільна слідча група встановила, що він був збитий зенітно-ракетним комплексом БУК, який належав російським військам та був доставлений з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?