В Раді розповіли, хто зірвав надання Україні плану дій щодо членства в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

В Раді розповіли, хто зірвав надання Україні плану дій щодо членства в НАТО

В Раді розповіли, хто зірвав надання Україні плану дій щодо членства в НАТО
Джерело:  online.ua

У 2006 році, за два роки до Бухарестського саміту, Альянс мав чіткі плани щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. Однак процес був зірваний через екс-президента Віктора Януковича. Про це розповів нардеп та колишній голова МЗС Борис Тарасюк, передає ONLINE.UA.

За його словами, найближче до ПДЧ Київ був не у 2008 році на саміті в Бухаресті, а за два роки до того.

"У той час я, як міністр, вів переговори про це. І можу повідомити, що у 2006 році не було жодного члена НАТО, який би заперечував проти надання нам ПДЧ. Стояло лише питання у тому, чи має це відбутися на міністерській зустрічі в Нью-Йорку (в вересні 2006 року – ред.) чи на саміті у Ризі (в листопаді того ж року - ред.)... Я наголошу, НАТО було готове надати Україні ПДЧ ще у 2006 році", - наголосив екс-міністр.

Тарасюк стверджує, що Віктор Янукович, який у серпні 2006 року був обраний на посаду прем’єр-міністра, зробив усе можливе, щоб зірвати цей процес.

"Відбулися тектонічні зміни, коли прем’єр-міністр Янукович поїхав до Альянсу і повідомив, що народ України не хоче ПДЧ", - пояснив нардеп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес заявив, що в Альянсі не розглядають ідею синхронізації вступу України і Грузії до блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?