В Мінфіні пояснили, чому українцям не варто переживати через підвищення ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Мінфіні пояснили, чому українцям не варто переживати через підвищення ціни на газ

В Мінфіні пояснили, чому українцям не варто переживати через підвищення ціни на газ
Джерело:  Укрінформ

В.о. міністерки фінансів України Оксана Маркарова запевняє, що українцям не варто переживати у випадку підвищення ціни на газ, оскільки субсидії все одно вистачить всім, кому вона необхідна, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Точно можу сказати, що субсидій і у 2018, і у 2019 році однозначно вистачить (попри можливе підвищення ціни на газ - ред.). Це те, за чим Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством фінансів буде слідкувати", - сказала Маркарова.

За її словами, протягом останніх років відбувається забезпечення субсидіантів необхідними пільгами, а з іншого боку - проходить верифікація, щоб субсидії отримували дійсно ті, кому вони потрібні.

На жаль, Маркарова не уточнила, коли саме може відбутися підвищення ціни на газ.

"Як тільки урядом буде прийнято таке рішення, воно урядом же і буде повідомлено. Зараз я не можу відповісти на це запитання. Сьогодні ми опрацьовуємо в рамках візиту місії МВФ всі питання, які потрібно узгодити та опрацювати саме з місією. Щодо внутрішніх документів – Кабмін над ними працює", - сказала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що після тривалих дискусій готовий до компромісу з МВФ в питанні щодо ціни на газ. Він зазначив, що головна його мета — відстояти інтереси України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?