США провели розвідку на Донбасі - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

США провели розвідку на Донбасі - перші подробиці

США провели розвідку на Донбасі - перші подробиці
Джерело:  interfax.com.ua

Стратегічний безпілотник ВПС США провів розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі. У моніторингових даних західних авіаційних ресурсів зазначається, що політ тривав 10 годин, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Безпілотний розвідник RQ-4А Global Hawk, який призначений для розвідки на великій глибині території противника, у понеділок, 17 вересня, провів багатогодинний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, у ході якого кілька разів наближався до кордонів РФ. Безпілотник вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, і протягом більше десяти годин курсував по дузі уздовж лінії розмежування", - сказано в повідомленні.

 Також вказано, що дрон тримався на висоті близько 15-16 тис. метрів на відстані 70-80 км на північ від лінії розмежування, перебуваючи в контрольованому Києвом повітряному просторі. Він декілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ, які межують з Луганською областю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський безпілотник-розвідник RQ-4B-30 Global Hawk провів чергову розвідку  над українсько-російським кордоном. Він зробив декілька польотів уздовж кордону з Росією на території Харківської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?