Кінець війни: Франція та Британія нарешті досягли мирної угоди
Категорія
Світ
Дата публікації

Кінець війни: Франція та Британія нарешті досягли мирної угоди

Кінець війни: Франція та Британія нарешті досягли мирної угоди
Джерело:  online.ua

Французькі та британські рибалки нарешті припинили суперечки щодо вилову риби у протоці Ла-Манш та досягли мирної угоди. Таким чином Франція і Британія домовились про завершення "гребінцевої війни".

Про це заявив офіційний представник французького Міністерства сільського господарства, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зазначимо, що конфлікт розгорівся через розміри човнів, яким дозволено ловити рибу у затоці біля північного узбережжя Франції, де виловлюють велику кількість морських гребінців.

"Французькі рибалки звинувачували британців у несанкціонованому вилові морських гребінців влітку, коли французьким катерам це заборонено через французькі правила, спрямовані на захист запасів молюсків", - сказано в повідомленні.

 На щастя, сторони досягли мирної угоди і передали її органам влади двох країн, які мають її фіналізувати".

Британський міністр рибного господарства Джордж Евстік назвав це рішення успішним та прагматичним.

"Це означає, що наш 15-метровий флот отримає ті дні на морі, які він хотів, в той же час човни понад 15 метрів зможуть продовжувати риболовлю в цьому районі", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Японії категорично відмовилася укладати мирну угоду з Російською Федерацією до вирішення територіальної суперечки, яка стосується Курильських островів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?