Дружня випадковість: армія Асада збила російський літак з військовими на борту
Категорія
Світ
Дата публікації

Дружня випадковість: армія Асада збила російський літак з військовими на борту

Дружня випадковість: армія Асада збила російський літак з військовими на борту
Джерело:  CNN

У Сирії збили російський літак Іл-20, на борту якого знаходилися 14 військових. Як з'ясувалося, літак збили урядові війська Асада, які відбивали ракетну атаку Ізраїлю.

Подробиці інциденту з російським літаком в Сирії повідомило CNN, передає ONLINE.UA.

Джерело, посилаючись на американських чиновників, повідомиляє, що російський літак збила сирійська ракета, яка була запущена силами Асада під час ракетного удару ізраїльських ВПС по провінції Латакія. Сирійська армія, якій допомагає Путін, випадково збила дружній російський літак з установки, яку Москва раніше продала режиму Асада.

У США про інцидент дізналися в результаті того, що сирійські урядові сили передавали на міжнародній частоті радіозв'язку сигнал екстреного пошуку і порятунку.

У Міноборони РФ підтвердили, що зв'язок з російським літаком Іл-20 був втрачений під час атаки ізраїльських ВПС. У російському військовому відомстві також повідомили, що командування авіабази Хмеймім організувало пошуково-рятувальну операцію. Проте поки доля літака и російських військових, що знаходилися на борту, невідома.

В той же час не виключається, що російський військовий літак пропав через те, що на борту міг статися "непередбачений інцидент критичного характеру". Передбачається, що Іл-20 міг впасти у Середземне море і затонути.

Раніше ONLINE.UA публікував відео, як по союзникам Путіна в Сирії вдарили ракетами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?