"Скасували" війну: Путін і Ердоган домовилися по Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

"Скасували" війну: Путін і Ердоган домовилися по Сирії

"Скасували" війну: Путін і Ердоган домовилися по Сирії
Джерело:  online.ua

Російська глава Володимир Путін і турецький лідер Реджеп Ердоган провели нові переговори по Сирії. Вони досягли важливих домовленостей, які зможуть запобігти розвитку гуманітарної кризи в сирійському Ідлібі.

Про підсумки переговорів Путіна і Ердогана по Сирії повідомило ТАСС, передає ONLINE.UA.

Зокрема, Путін і Ердоган домовилися про створення демілітаризованої зони глибиною 15-20 км, з якої будуть виведені радикально налаштовані бойовики. Вона буде створена до 15 жовтня. До цього моменту з Ідлібу буде виведено важке озброєння всіх опозиційних угруповань.

При цьому, в демілітаризованій зоні залишаться представники опозиції. І при цьому Туреччина також зміцнить свої спостережні пости в Ідлібі. Контроль цієї зони здійснюватимуть російські та турецькі військові патрулі.

Відзначається, що режим Асада підтримує ідею створення зони деескалації. Найближчим часом з керівництвом Сирії з цього питання будуть проведені консультації.

Слід додати, що переговори Путіна і Ердогана по Сирії тривали близько чотирьох годин. Це вже друга зустріч президентів Росії і Туреччини за останні два тижні.

Після того, як Путін і Ердоган домовилися по Сирії, глава Міноборони РФ Сергій Шойгу і його турецький колега підписали меморандум про стабілізацію обстановки в зоні деескалації в сирійському Ідлібі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що армія Асада збила російський літак Іл-20, на борту якого перебувало 14 російських військових, в районі сирійської Латакії. Повідомлялося, що урядові сили Сирії випадково збили літак ВКС РФ, відбиваючи ракетну атаку Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?