Туск повідомив про масштабну катастрофу, яка загрожує Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Туск повідомив про масштабну катастрофу, яка загрожує Євросоюзу

Туск повідомив про масштабну катастрофу, яка загрожує Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що лідери 27 країн ЄС на неформальному саміті в Зальцбурзі обговорять прогрес в переговорах щодо Brexit і політичну декларацію про майбутнє партнерство з Великою Британією. Він зазначає, що це буде ще одна спроба уникнення масштабной катастрофи, що загрожує Євросоюзу, передає ONLINE.UA.

"Залишається лише шість місяців до виходу Сполученого Королівства з ЄС, і ми вступаємо в останні тижні переговорів. Тому я хочу, щоб ми розглянули прогрес в цих переговорах і обговорили подальші кроки з урахуванням трьох цілей", - написав Туск.

Окрім того, члени ЄС планують обговорити, як організувати заключний етап переговорів про Brexit, в тому числі можливість скликання ще одного саміту ЄС в листопаді.

"Дозвольте мені нагадати, що обмеження шкоди, яку може заподіяти Brexit, є нашим спільним інтересом. На жаль, сценарій відсутності угоди все ще цілком можливий. Але якщо ми все будемо діяти відповідально, ми зможемо уникнути катастрофи", - додав Туск.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністрка Великої Британії Тереза Мей висунула неочікуваний ультиматум депутатам своєї ж партії — вона заявила, що у них є вибір: або голосувати за угоду з ЄС, яку запропонувала вона, або Британія залишить ЄС без будь-якої угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?