Це надовго: екс-посол США в Росії зробив невтішний прогноз по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Це надовго: екс-посол США в Росії зробив невтішний прогноз по Донбасу

Це надовго: екс-посол США в Росії зробив невтішний прогноз по Донбасу
Джерело:  news.liga.net

Конфлікт на Донбасі буде заморожений, а то, що зараз відбувається на сході України, триватиме ще 5-7 років.

Такий невтішний прогноз по Донбасу зробив колишній американський посол США в Росії Майкл Макфол в інтерв'ю LIGA.net, передає ONLINE.UA.

Макфол вважає, що заморожений конфлікт на Донбасі вигідний для Росії, тому ситуація на сході України не буде змінюватися ні в гіршу, ні в кращу сторону ще багато років. Також дипломат підкреслив, що у Америки немає важелів впливу на Москву, за допомогою яких можна було б змінити ситуацію. Він переконаний, що санкціями не зупинити Росію.

При цьому Макфол вважає "фантазією" надію Заходу на те, що економічними обмеженнями можна тиснути на Моску. Але він додає, що антиросійські санкції все одно потрібні. Також колишній посол США в Росії не зміг пояснити, чому європейські політики продовжують вести переговори з Путіним, незважаючи на міжнародний російський тероризм. Він завив, що не знає відповіді на це питання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер назвав найбільшою помилкою Путіна рішення ввести російські війська в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?