Колишні циркові ведмеді отримали нове життя у реабілітаційному центрі під Житомиром 
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Колишні циркові ведмеді отримали нове життя у реабілітаційному центрі під Житомиром 

Колишні циркові ведмеді отримали нове життя у реабілітаційному центрі під Житомиром 
Джерело:  online.ua

У понеділок, 17 вересня, у притулку для ведмедів "Біла Скеля" чекали на нових мешканців, оскільки зоозахисники привезли до реабілітаційного центру під Житомиром одразу двох ведмедів, які раніше виступали у цирку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку притулку у соціальній мережі.

Ведмежата були в дитинстві рано відлучені від батьків і працювали цирковими артистами. Одне ведмежа провело у постійних гастролях в тісних клітках та на манежі понад 8 років, а його сестра - майже 3 роки.

Власники-дресирувальники, розуміючи, що в диких тварин в цирку майбутнього просто не має, вирішили не чекати остаточної заборони і стали шукати ведмедикам дім. Тепер, в селі Березівка під Житомиром у ведмедиків вперше в житті з'являться власні великі вольєри з басейнами, скелями та деревами. Ведмедики отримають належну ветеринарну допомогу і нових друзів - ведмедів Михасика, Машу та Юлю, які вже проживають у реабілітаційному центрі.

"Наразі ведмеді придивляються до нової домівки і смакують рибку та апельсини. Ця чудова подія стала можливою завдяки фонду «Збережи дикість» та підтримці десятків небайдужих людей, що допомогли, дізнавшись про бідолах з фейсбук сторінки!", - додала Марина Шквиря, член опікунської ради фонду.

До речі, пухнасті мешканці "Білої Скелі"запрошують провести усіх бажаючих час поруч з дикими тваринами у їх майже природному чередовищі, але попередньо варто ознайомитися з правилами центру:

  • Ми не розважаємо відвідувачів, а навчаємо поваги до тварин;

  • Ми не примушуємо тварин виходити до людей чи виконувати трюки;

  • Ми влаштовуємо вольєри так, щоб зручно було тваринам;

  • Ми не розмножуємо тварин;

  • Ми не продаємо і не купуємо тварин;

  • Ми не вилучаємо їх з дикої природи;

  • Ми годуємо тварин тільки згідно з рекомендованим раціоном та за графіком.

Нагадаємо, що в Україні досі більше сотні ведмедів експлуатуються в цирках, ресторанних звіринцях та на притравочних станціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?