Ще один український політв'язень вирішив написати заповіт після знущань в кримському СІЗО
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще один український політв'язень вирішив написати заповіт після знущань в кримському СІЗО

Ще один український політв'язень вирішив написати заповіт після знущань в кримському СІЗО
Джерело:  online.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що стан здоров'я українського політв’язня Росії кримського активіста Володимира Балуха різко погіршився - він вирішив написати заповіт на випадок смерті, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook омбудсвумен.

Зазначимо, що Балух голодує вже 184 дні поспіль.

"Після фізичної розправи і без того слабкого українця боягузи із СІЗО посадили перед відеокамерою та змусили сказати, що у нього все добре, здоров’я не підводить, прекрасні умови утримання та ставлення до нього теж стабільно хороше. Наголошую: це вистава. І тому я хочу почути всю правду лише з вуст Балуха", – сказано в повідомленні Денісової.

 Вона також зазначила, що погрози розправи лише погрозами не залишаться і до колонії Володимир Балух може просто не доїхати. Омбудсвумен озвучила вимоги до російської колеги Тетяни Москалькової: негайно надати Балуху кваліфіковану медичну допомогу та допустити Денісову до українського політв’язня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в СІЗО окупованого Сімферополя російські тюремники жорстоко побили українського політв’язня Володимира Балуха. Вони били кримського активіста по голові і печінці, намагалися поставити на коліна, але в’язень Кремля плював в обличчя наглядачам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?