Російський банк звернувся до Порошенко - відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Російський банк звернувся до Порошенко - відома причина

Російський банк звернувся до Порошенко - відома причина
Джерело:  online.ua

Російський "Внєшекономбанк" надіслав листа президенту України Петру Порошенко із закликом розпочати переговори з врегулювання ситуації з арештом акцій української "дочки" — "Промінвестбанку", передає ONLINE.UA з посиланням на "Комерсант".

Зазначається, що банк адресував свого листа також прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву і голові Національного банку Якову Смолію.

"ВЕБ" вважає, що офіційний КИїв своїми діями порушив угоду 1998 року про взаємний захист капіталовкладень. Він пропонує українській стороні "негайно зв'язатися і вступити в переговори по дружньому врегулюванню спору".

За словами представників банку, інвестиційний спір виник через те, що Україна з 2014 року "здійснює діяння, які носять міжнародно-протиправний характер".

"ВЕБ" вказує, що в 2017 році "націоналістично налаштовані активісти", що підтримуються державою, провели 80 акцій проти відділень "Промінвестбанку" і його банкоматів, що призвело до "критичного погіршення економічного стану банку".

Як повідомляв ONLINE.UA, в березні 2018 року президент України Петро Порошенко підписав документ про набуття чинності рішенням РНБО України про продовження обмежувальних заходів проти російських банків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?