В Росії розказали, як будуть перевіряти Twitter і Facebook
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії розказали, як будуть перевіряти Twitter і Facebook

В Росії розказали, як будуть перевіряти Twitter і Facebook
Джерело:  online.ua

Роскомнадзор має намір з'ясувати, чи виконують компанії Twitter та Facebook закон про зберігання персональних даних на території Росії. Про це заявив голова відомства Олександр Жаров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Ось закінчиться друге півріччя, я поставив собі термін 15 грудня, напишу листа відповідно: скажіть, де зберігаються ці дані? Вони мені щось дадуть. Те ж саме зроблю по відношенню до Facebook. Тобто я до кінця року, як і обіцяв, це зроблю... Наскільки я знаю, вони цю роботу ведуть", – сказав він.

Жаров також стверджує, що Twitter уже обіцяв РФ,що в другій половині 2018 року локалізує дані російських користувачів на території РФ. Очільник російського відомтсва підкреслив, що листи стануть "початком перевірки" компаній.

"Ми їх інструментарно ніколи не перевіряємо, тобто приходимо і запитуємо у власника серверних потужностей, чи є договір із Twitter. Далі вже не наша робота починається. Далі ті, хто займається оперативно-розшуковою діяльністю, якщо вони вважають, що є витік персональних даних, їх не локалізовано тощо. Тому це, по суті справи, буде початок перевірки", – сказав глава Роскомнадзору.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Комітет з розвідки Сенату США викликав на допит  керівництво компанії Twitter у справі про втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?