США схвалили проект бюджету Пентагону: скільки виділять на допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США схвалили проект бюджету Пентагону: скільки виділять на допомогу Україні

США схвалили проект бюджету Пентагону: скільки виділять на допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Американський Сенат схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, який передбачає 250 млн. дол. для безпекової допомоги Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на посольство України в Штатах.

"Сенат США схвалив раніше узгоджений з Палатою представників проект "Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік", який передбачає $250 млн для допомоги Україні. Даний кошторис на 50 млн. дол. перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки України", - сказано в повідомленні.

Вказано, що ці кошти виділяються, у тому числі, на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь та логістичної підтримки, заміни раніше наданих озброєнь чи військових товарів.

Окрім того, перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил України.

Проект "Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік" має бути ще проголосований Палатою представників, після чого він буде переданий на підпис президентові США - тільки після цього він набуде чинності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Канада виділить Україні мільйони доларів за програмою військової допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?