Це станеться: Патріарх Філарет виступив з важливою заявою щодо автокефалії України
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться: Патріарх Філарет виступив з важливою заявою щодо автокефалії України

Це станеться: Патріарх Філарет виступив з важливою заявою щодо автокефалії України
Джерело:  Укрінформ

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет абсолютно впевнений у тому, що Україна найближчим часом отримає Томос про автокефалію УПЦ. За його словами, це підтверджують формальні процедури з боку Константинополя, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

Патріарх пояснив, що це означатиме створення єдиної УПЦ.

 "А те, що залишиться від Московського патріархату, матиме ті ж права, як і всі українські церкви, однак не буде називатися Українською церквою", - зазначив він.

Патріарх наголосив, що автокефалія означатиме об'єднання всього суспільства і всього народу.

"Сподіваємося, що отримаємо Томос вже найближчим часом, тому що почався вже незворотній процес. Томос буде, а коли – це вже вирішить Вселенський Патріарх і обставини. Це може бути й дуже швидко, а може й трошки повільніше. Але це буде. Вселенський Патріарх уже направив екзархів – своїх послів – у Київ, які вже зустрічалися з церковним керівництвом, з президентом. Це свідчить про те, що сам процес уже пішов", - зауважив Філарет.

Як повідомляв ONLINE.UA,  офіційний Вашингтон підтримує Україну в боротьбі  за право мати єдину автокефальну православну церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?