Розкрита схема, за якою РФ планує зупинити санкції проти себе
Категорія
Політика
Дата публікації

Розкрита схема, за якою РФ планує зупинити санкції проти себе

Розкрита схема, за якою РФ планує зупинити санкції проти себе

В ПАРЄ вже узгодили із владою РФ обраний підхід до внесення поправок до регламенту асамблеї, які в майбутньому можуть гарантувати російській делегації повернення до Ради Європи без санкцій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на власні джерела, передає ONLINE.UA.

Співрозмовники видання уточнюють, що цей підхід узгоджений між генсеком РЄ Турбйорном Ягландом та представниками РФ, а також із Берліном та кількома іншими західними столицями. Лоббі, яке хоче пробачити РФ під маскою "повернення до діалогу" – дуже впливове.

"Санкційний механізм планують знищити не повністю, але ускладнити його настільки, щоби застосувати санкції щодо Росії було вкрай складно. Для цього планується підвищити до 2/3 кількість голосів, необхідних для підтвердження санкцій (нині достатньо половини голосів). До того ж процедура ініціювання санкцій буде змінена таким чином, що Росія матиме змогу заблокувати сам розгляд питання, якщо збере достатньо людей у залі", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що у проекті резолюці ї  взагалі немає згадки про РФ. Все виглядає таким чином, що нібито це рішення ухвалюється як планова реформа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  через корупційний скандал в ПАРЄ, у асамблеї готують термінову резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?