І назвемо її "Форт Трамп": Польща звернулася до США з неочікуваною пропозицією
Категорія
Світ
Дата публікації

І назвемо її "Форт Трамп": Польща звернулася до США з неочікуваною пропозицією

І назвемо її "Форт Трамп": Польща звернулася до США з неочікуваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда закликав владу США розмістити на території його країни постійну американську військову базу і зразу ж запропонував назвати її "Форт Трамп". З даною заявою він виступив на зустрічі з американським президентом у Білому домі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Польський лідер підкреслив, що база Штатів буде оплотом проти загрози з боку Росії.

Американський лідер зазначив, що погоджується з Дудою стосовно того, що Москва "агресивно діяла" в регіоні та заявив, що польський запит на розміщення бази знаходиться на розгляді. За його словами, такий проект може коштувати близько $2 мільярдів.

 "Ми дуже серйозно розглядаємо це питання, я знаю, що Польща дуже цінує цю ідею, і так, це те, що ми розглядаємо ", - заявив Трамп.

Нагадаємо, що США розміщують війська у Польщі на ротаційній основі, але постійно діючі війська будуть дорогими через витрати, які можуть включати житло для сімей, школи та лікарні.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Закарпатській області планують розмістити гірничо-штурмову бригаду  ЗСУ. Йдеться про розміщення батальйону в місті Берегово, а також про посилення військових підрозділів в Мукачевому та Ужгороді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?