"Холодна війна" повертається: США зважилися на рішучий крок, щоб стримати Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

"Холодна війна" повертається: США зважилися на рішучий крок, щоб стримати Росію

"Холодна війна" повертається: США зважилися на рішучий крок, щоб стримати Росію
Джерело:  online.ua

Влада США планує відновити бойову авіаційну міць до рівня часів "холодної війни", щоб бути готовими до конфліктів з Росією або Китаєм. Вказано, що міністерка Повітряних сил США Хізер Вілсон цього тижня представила плани із збільшення кількості винищувачів, бомбардувальників, літаків спостереження та заправних танкерів, передає ONLINE.UA з посиланням на The Times.

"Ми повинні бачити світ таким, яким він є. Ось чому стратегія національної оборони прямо визнає, що ми повернулися в епоху великої конкуренції за владу", - сказала Вілсон.

Вона згадала про військові навчання в Росії, в яких брали участь 300 тисяч російських і китайських військових. За її словами, заплановано, зокрема, створення семи нових ескадрилій винищувачів, п'яти ескадрилій бомбардувальників і 15 танкерів-заправників. В цілому американська армія отримає від 888 до 1776 додаткових літаків.

За попередніми даними, також планується підготовка ще 40 тисяч військовослужбовців ВПС і цивільних осіб. На це хочуть витратити понад $5 млрд. Подібні масштаби переозброєння не проводилися в США з часів президента Рональда Рейгана.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН заявив про повернення "холодної війни" в міжнародних відносинах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?