У Москві жорстко відреагували на рішення РПЦ МП про розрив з Константинополем
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві жорстко відреагували на рішення РПЦ МП про розрив з Константинополем

У Москві жорстко відреагували на рішення РПЦ МП про розрив з Константинополем
Джерело:  YouTube

Російський громадський і церковний діяч, письменник, та протодиякон РПЦ МП Андрій Кураєв впевнений, що після рішення Синоду РПЦ МП припинити участь у структурах Константинопольського патріархату, Московський патріархат опиниться у глухому куті, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода"

"Я вважаю, що це – постріл собі в ногу, а можливо, навіть і гірше. Тому що головним аргументом прихильників канонічної церкви всі ці 28 років розколу було те, що саме через єдність із московським патріархом українське православ'я має вихід для єдності з усім вселенським православ'ям", - сказав він.

Окрім того, Кураєв наголосив, що процес, який зараз відбувається, є "дуже сумним" для РПЦ, однак після провалу в Україні у патріарха Кирила будуть аргументи на свій захист.

"Уся політика Росії стосовно України виявилася провальною впродовж останніх років, тому у патріарха є прекрасне виправдання, якщо йому цим дорікнуть, щодо провалу на дорученій ділянці роботи. Він скаже: "Чому ви мій полк вважаєте винним у поразці, весь фронт розвалився". Тож у нього є виправдання", – підсумував Кураєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет абсолютно впевнений у тому, що Україна найближчим часом отримає Томос про автокефалію УПЦ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?