МВФ зробив неочікуваний прогноз щодо економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ зробив неочікуваний прогноз щодо економіки України

МВФ зробив неочікуваний прогноз щодо економіки України

Згідно з прогнозом Міжнародного валютного фонду, в найближчі 5 років ВВП на душу населення в Україні зросте на 50%. На даний момент валовий внутрішній продукт України на душу населення становить 2,82 тис доларів, передає ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

Для порівняння, ВВП країн, що розвиваються становить 5,49 тис доларів, середній по світу - 11,73 тис доларів, розвинених країн - 48,97 тис доларів.

"Згідно з прогнозом МВФ, у 2023 році ці показники становитимуть 4,22 тис доларів - для України (зростання 50%), 7,43 тис доларів - для країн, що розвиваються (зростання 35%), 14,49 тис доларів - середній по світу (зростання 24%), 58,46 тис доларів - для розвинених країн (зростання 19%)",- сказано в повідомленні.

Згідно з прогнозом МВФ, у 2023 році ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності становитиме 12,26 тис доларів - для України (зростання 33%), 16,5 тис доларів - для країн, що розвиваються (зростання 32%), середній по світу - показник відсутній, 60,29 тис доларів - для розвинених країн (17%).

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?