Не допустимо пролиття крові: Порошенко зробив важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Не допустимо пролиття крові: Порошенко зробив важливу заяву

Не допустимо пролиття крові: Порошенко зробив важливу заяву
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що не допустить провокацій та пролиття крові після створення Української Помісної Православної Церкви та надання Томосу про автокефалію, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Український лідер підкреслив, що частина депутатів під час розгляду у Верховній Раді не підтримала звернення до Вселенського патріарха.

"Як ви знаєте, лише одна політична сила перешкоджала цьому - не просто не голосувала, а намагалася влаштувати бійку всередині парламенту... І я дякую парламентарям, бо я був в цей час у залі, що ми не дозволили піти на цю провокацію", - заявив він.

 Порошенко зазначив, що після отримання Томосу Україна не допустить жодних провокацій, в які б ряси, і в які б одежі не одягалися провокатори.

"І ми не допустимо і не маємо допустити пролиття жодної краплі крові, бо лише вірою і молитвою буде створено і буде існувати Українська Помісна Православна Церква", - наголосив президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет абсолютно впевнений у тому, що Україна найближчим часом отримає Томос про автокефалію УПЦ. За його словами, це підтверджують формальні процедури з боку Константинополя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?