Ми повинні навести там порядок: Кремль висунув зухвалі вимоги по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми повинні навести там порядок: Кремль висунув зухвалі вимоги по Донбасу

Ми повинні навести там порядок: Кремль висунув зухвалі вимоги по Донбасу
Джерело:  online.ua

Російська влада наполягає на проведенні незаконних "виборів" в ОРДЛО, незважаючи на те, що вони суперечать Мінським угодам. Представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов на переговорах в Мінську заявив, що Москва "має навести порядок на Донбасі".

Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради України, представниця України в ТКГ Ірина Геращенко в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Мінськ. Інформація від очевидців. Сьогодні (19 вересня - ред.) поряд з представником РФ в ТКГ Борисом Гризловим там затишно примостився дідусь Фрейд і видавив із російської підсвідомості в публічну площину всім відому правду", - написала Геращенко, коментуючи нові зухвалі заяви Гризлова .

Вона зазначила, що українська сторона на переговорах зажадала, щоб Москва дала оцінку нелегітимним "виборам" в ОРДЛО. Київ закликав Кремль зупинити процес підготовки фарсу, але Гризлов дав на це скандальну відповідь.

"Ми повинні навести там порядок і провести там вибори!", - заявив представник Росії в ТКГ по Донбасу.

Представники України обурилися цій вимозі і запитали - "Хто - ви? Вас же там немає". Але Гризлов залишив без коментаря ці питання і покинув засідання раніше.

Геращенко підкреслила, що українська делегація в Мінську жорстко поставила питання про неприпустимість проведення фейкових "виборів" в ОРДЛО, так як вони ставлять на грань зриву Мінські угоди. Представники України наполягають на тому, що в окупованих Донецьку і Луганську можуть пройти тільки місцеві вибори за українським законодавством, з українськими політичними партіями і міжнародними спостерігачами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що г лава Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш назвав фейкові "вибори" на Донбасі, які Москва запланувала на 11 листопада 2018 року, бомбою уповільненої дії, яка зірве мирний процес на сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?