На Закарпатті почали роздавати угорські паспорти: Україна готує рішучу відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

На Закарпатті почали роздавати угорські паспорти: Україна готує рішучу відповідь

На Закарпатті почали роздавати угорські паспорти: Україна готує рішучу відповідь
Джерело:  online.ua

Угорський консул, який роздає паспорти Угорщини на Закарпатті, буде позбавлений акредитації та буде видворений з України. При цьому офіційному Будапешту Київ також жорстко відповість, а подальша ситуація буде залежати від рішення угорської влади.

З такою заявою виступив глава українського МЗС Павло Клімкін, коментуючи поширене в мережі відео, знятого в консульстві Угорщини в Берегові, на якому консул роздає угорські паспорти і радить новим громадянам Угорщини приховувати цей факт, повідомляє ONLINE.UA.

За словами Клімкіна, українська влада знала про те, що громадянам України на Закарпатті роздають угорські паспорти. Але він вважає, що після оприлюдненого відеодоказу Україна "більше мовчати не може" і буде реагувати.

Міністр закордонних справ України наголосив, що Київ знає, хто з угорських консулів став головним "героєм" відео. Він стане пресоной нон-грата в Україні і буде видворений з країни. При цьому, на думку Клімкіна, цей консул є лише "гвинтиком в дипломатичній конструкції" Угорщини.

"Подальший розвиток подій залежить від Будапешта. Є дві опції. Одна опція - це справжня співпраця. Інша опція - це дорога в нікуди. Ми знаємо, що нам робити, якщо розвиток піде за другим сценарієм. Вибір - за нашими угорським колегами", - додав глава українського МЗС.

На Закарпатті почали роздавати угорські паспорти - відеодоказ:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Будапешт призначив міністра у справах українського Закарпаття. У Києві обурилися цьому призначенню, назвавши його втручанням у внутрішні справи України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?