Путін і Меркель обговорили Донбас та вбивство Захарченко
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін і Меркель обговорили Донбас та вбивство Захарченко

Путін і Меркель обговорили Донбас та вбивство Захарченко
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним обговорювала ситуації в Сирії та на Сході України, а також вбивство главаря "ДНР" Олександра Захарченко, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт німецького уряду.

"Що стосується України, обидві сторони наголосили на необхідності швидкого та повного виконання Мінських угод. Також обговорювалися гуманітарні питання", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, канцлерка ФРН також обговорила з очільником Кремля його домовленість з президентом Туреччини про створення демілітаризованої буферної зони в сирійській провінції Ідліб.

"Меркель привітала зусилля, спрямовані на запобігання військової ескалації та захист цивільного населення", - пише прес-служба.

В Кремлі додали, що Путін висловив Меркель "стурбованість ситуацією, що склалася в результаті вбивства глави ДНР Олександра Захарченка". Якою була реакція канцлерки - не вказано.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ході переговорів очільника Кремля Володимира Путіна з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель було вирішено, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії в "нормандському форматі" пройде в Парижі. Варто зазначити, що нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляв про відсутність "умов" для проведення зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?