В Україні нарешті пояснили, чому не подаватимуть заяву про вступ до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні нарешті пояснили, чому не подаватимуть заяву про вступ до ЄС

В Україні нарешті пояснили, чому не подаватимуть заяву про вступ до ЄС

Український уряд поки не вважає за потрібне подавати заяви про приєднання до Європейського союзу, оскільки зосередиться на виконанні Угоди про асоціацію. Про це повідомила генеральна директорка Урядового офісу з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

Вона також уточнила, що Угода про асоціацію не містить згадки про перспективу членства України в ЄС, і те саме стосується Молдови та Грузії.

"Жодна з наших країн не має (офіційно визнаної) перспективи членства в ЄС. Але звісно ж ми прагнемо зближення з ЄС... Ми вирішили, що перед тим, як будемо писати лист (із заявкою) про приєднання до Європейського союзу, ми маємо імплементувати Угоду про асоціацію", - заявила Стефанішина, додавши, що це – лінія, якої офіційно дотримується уряд.

На її думку, Україна у окремих питаннях не встигає за тим прогресом, на який очікують європейські партнери.

"Ми завжди робимо "завтра" те, що мало було бути зроблене ще "учора", - пожартувала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, прес-аташе ЄС в Україні Давид Стулик заявив, що плани провести в листопаді "вибори" в самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" суперечать Мінським угодам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?