Асад виправдався перед Путіним за збитий російський літак Іл-20
Категорія
Політика
Дата публікації

Асад виправдався перед Путіним за збитий російський літак Іл-20

Асад виправдався перед Путіним за збитий російський літак Іл-20
Джерело:  online.ua

Сирійський президент Башар Асад направив російському голові Володимиру Путіну телеграму зі співчуттями у зв'язку із загибеллю російських військових на борту збитого військового літака Іл-20. Він виправдався за те, що урядова армія, яка знаходиться в підпорядкуванні у Асада, збила літак ВКС РФ.

Текст телеграми Асада Путіну оприлюднило сирійське державне агентство SANA, повідомляє ONLINE.UA

"Це сумний інцідент. Он є результатом нахабства і звичних безчинств Ізраїлю. Тель-Авів завжди використовував брудні методи для досягнення своїх цілей і здійснення ворожої діяльності в сирійському регіоні", - виправдався Асад, звинувативши в ситуації Ізраїль.

Президент Сирії висловив надію, що після цього інциденту відносини між сирійським регіоном і Росією залишаться колишніми, а Путін продовжить допомагати Асаду "боротися з тероризмом".

Відзначається, що свої виправдання в телеграмі Асад висловив після того, як прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що сирійський глава не дзвонив російському лідерові після катастрофи Іл-20. Тому Путін, за словами Пєскова, керувався тільки тією інформацією по ситуації, яку надавало Міноборони Росії.

Нагадаємо, російський військовий літак Іл-20 збили сирійські війська 17 вересня з установки С-200. На той момент на борту літака знаходилося 15 російських військових, всі вони загинули.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пригрозив жорсткою відповіддю після катастрофи Іл-20, підкресливши, що її побачать всі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?