В Україні може різко зрости тариф на електроенергію
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні може різко зрости тариф на електроенергію

В Україні може різко зрости тариф на електроенергію
Джерело:  Укрінформ

Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Коваленко заявив, що в Україні тариф для населення наразі покриває лише 50% вартості електроенергії, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Болючим питанням нового ринку (електроенергії - ред.) є перехресне субсидіювання. На сьогодні 50% вартості електричної енергії відшкодовується споживачами. Це дуже низький рівень. На мій погляд, це питання може бути вирішене лише одним шляхом: одночасне прийняття рішення про підвищення тарифу для населення і запровадження дієвої системи субсидій для незахищених верств населення", - сказав Коваленко.

Він також зазначив, що це питання є складним для всієї країни, однак необхідним для впровадження нового ринку.

Нагадаємо, що на виконання зобов'язань України по Третьому енергетичному пакету ЄС в квітні 2017 року парламентаріями прийнятий закон "Про ринок електричної енергії".

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд на переговорах з МВФ досяг принципової домовленості про поступове підвищення ціни газу до рівня імпортного паритету до 2020 року. Питання ціни на газ було ключовим компонентом переговорів з місією МВФ, які проходили в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?