Повернемо Крим і Донбас: Порошенко озвучив важливу стратегію України
Категорія
Україна
Дата публікації

Повернемо Крим і Донбас: Порошенко озвучив важливу стратегію України

Повернемо Крим і Донбас: Порошенко озвучив важливу стратегію України
Джерело:  online.ua

Україна обов'язково поверне окуповані Росією Крим і Донбас, після чого ніяких російських військових баз на території країни ніколи не буде, що буде закріплено в Конституції.

Про це український глава Петро Порошенко заявив під час щорічного послання до Верховної Ради, яке відбулося 20 вересня, повідомляє ONLINE.UA.

Президент України зажадав, щоб військове керівництво країни розробило нестандартні відповіді на всі російські сценарії, які Москва може запровадити по Криму і Донбасу.

"Ми повинні разом з вами знайти нестандартні виходи ... Я вимагаю від військового керівництва нестандартних асиметричних відповідей на будь-які сценарії і плани противника", - заявив Порошенко.

Також Порошенко прокоментував ймовірність силового повернення Донбасу, в чому зараз Кремль намагається переконати міжнародних союзників України.

"Звичайно, у нас повинна бути подібна опція, бо будь-яка армія готова до будь-яких сценаріїв. В Україні є право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН. І ми це підкреслили в нещодавно прийнятому законі про реінтеграцію Донбасу. Але наша стратегія миру полягає в його досягненні політико-дипломатичним шляхом, тому що саме такий варіант є оптимальним для України і відповідає нашим національним інтересам", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день на сектор оборони і безпеки України виділяється 3% ВВП. За словами Порошенка, це дуже відчутна сума для українського бюджету, але вона набагато менша від тієї суми, яку витрачає Росія на своє озброєння.

Виступаючи перед депутатами, Порошенко зазначив, що Україна також повинна наростити військову присутність в Азовському морі, щоб протистояти російському свавіллю, яке ведуть російські прикордонники ще з середини квітня 2018 року. Порошенко переконаний, що Москва має намір окупувати Азовське море, так само як і Крим, тому українська армія повинна тримати впевнену оборону.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію щорічного послання Петра Порошенка до Верховної Ради, яке відбулося 20 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?