Терпіння добігає кінця: ЄС пригрозив Facebook жорсткими санкціями за витік даних
Категорія
Світ
Дата публікації

Терпіння добігає кінця: ЄС пригрозив Facebook жорсткими санкціями за витік даних

Терпіння добігає кінця: ЄС пригрозив Facebook жорсткими санкціями за витік даних
Джерело:  Reuters

Проти соцмережі Facebook будуть введені жорсткі санкції, якщо керівництво не надасть до грудня 2018 року докази того, що в соціальній мережі всі призначені для користувача угоди адаптовані до норм ЄС про захист персональних даних.

Про це заявила комісарка ЄС з питань юстиції, споживачів і ґендерної рівності Віра Журова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Моє терпіння підходить до кінця. Хоча Facebook запевнив мене, що нарешті адаптує всі сумнівні призначені для користувача умови до грудня, це занадто довго", - заявила Журова.

Вона підкреслила, що більше ніяких відстрочок для Facebook не буде. Якщо до кінця року не будуть реалізовані всі приписи соцмережі, то ЄС швидко введе санкціі.

Журова зазначила, що подібні розпорядження Брюссель робив і для компанії Airbnb. Але там виправили всі порушення і внесли зміни в призначені для користувача угоди за три місяці.

Нагадаємо, скандал навколо витоку даних в соцмережі Facebook виник в квітні 2018 року, коли стало відомо, що аналітична компанія Cambridge Analytica отримала дані 87 млн користувачів соцмережі, які могли бути використані при втручанні в президентські вибори в США в 2016 році. Глава соцмережі Марк Цукерберг після цього висловив готовність співпрацювати з регуляторами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американська компанія Facebook почне перевіряти достовірність інформації на фотографіях і відеороликах. Таким чином адміністрація соцмережі буде боротися з "російськими пропагандистами", які поширюють фейкові новини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?