З'явилася реакція Євросоюзу на провокації РФ в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

З'явилася реакція Євросоюзу на провокації РФ в Азовському морі

З'явилася реакція Євросоюзу на провокації РФ в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу заявила, що знає про ситуацію, що склалася в Азовському морі через провокації Росії, й пильно стежить за нею. Про це повідомила глава підкомітету з безпеки та оборони Європейського парламенту Анна Фотига, передає ONLINE.UA.

"Ми приділяємо і будемо надалі приділяти особливу увагу ситуації в області безпеки в Азовському морі, де Росія почала перешкоджати руху та торгівлі своїми багаторазовими перевірками комерційних суден, в тому числі суден держав-членів ЄС", - сказала депутатка.

Вона вкотре підкреслила, що у рамках візиту євродепутати підтвердили тверде засудження агресії РФ і рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також політику невизнання незаконної анексії Кримського півострова.

"Я хотіла би підкреслити, що мирне врегулювання конфлікту у Східній Україні вимагає повного виконання мінських угод і, отже, поваги суверенітету і територіальної цілісності України", - додала Фотига.

Представники делегації розповіли, що відвідали регіон, аби зібрати цінну інформацію про безпекову ситуацію у Східній Україні та виявити солідарність і турботу постраждалим від конфлікту людям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українські військові відпрацювали механізми відображення атаки противника на Азовському напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?