США ввели нові потужні санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США ввели нові потужні санкції проти РФ

США ввели нові потужні санкції проти РФ
Джерело:  Укрінформ

Офіційний представник Державного департаменту США повідомляє, що влада Штатів ввела персональні санкції проти 33 фізичних та юридичних осіб з Росії, пов'язаних із оборонним комплексом та розвідкою, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Основна частина сьогоднішнього додаткового списку стосується осіб, діяльність яких пов'язується з розвідувальним сектором Росії. Санкції пов'язані, зокрема, з втручанням Росії у вибори в США та Актом протидії противникам Америки через санкції (CAATSA)", - заявили в Держдепі.

Варто зазначити, що згідно із законом CAATSA, ухваленим рік тому, Вашингтон вводитиме санкції за співпрацю з людьми та організаціями із відповідного списку. На даний момент в ньому 72 особи і компанії.

Окрім того, у список додали ПВК "Вагнер", "Агентство інтернет-досліджень" (або ж російська "фабрика тролів"), компанії друга Володимира Путіна Євгена Пригожина "Конкорд менеджмент і консалтинг" і "Конкорд кейтеринг" та сам Євген Пригожин, ймовірних співробітників "фабрики тролів" і співробітників ГРУ, яких США звинувачують у втручанні у вибори президента.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що лідери США і Польщі Дональд Трамп і Анджей Дуда у Білому домі обговорили питання газопроводу "Північний потік-2". Голова Білого дому чітко дав зрозуміти, що санкції проти компаній-учасниць проекту не заплановані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?