Мінфін назвав наймасштабніший виклик для держбюджету-2019
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін назвав наймасштабніший виклик для держбюджету-2019

Мінфін назвав наймасштабніший виклик для держбюджету-2019
Джерело:  online.ua

 Наймасштабнішим викликом для бюджету на 2019 рік є державний борг. Про це заявила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова в ході виступу у Верховній Раді, передає ONLINE.UA.

"Борг – найбільший виклик нашого державного бюджету на 2019 рік. 417,4 млрд гривень – безпрецедентна цифра, яку в наступному році нам з вами доведеться витратити на погашення та обслуговування боргу", - сказала вона.

За словами Маркарової, та реструктуризація, яка була проведена урядом і підтримана парламентом, дала Україні декілька років для того, щоб економіка розвивалася.

"В 2019 році ми повертаємося до пікових навантажень по обслуговуванню боргу і вони повністю забезпечені в нашому бюджеті. Саме тому, що це великий ризик для подальших бюджетів, ми ухвалили стратегію управління держборгом, і за три роки зменшимо відсоток боргу до ВВП до 49%", - пояснила вона.

Нагадаємо, нещодавно в МВФ заявили про виконання Україною зобов’язань перед фондом, в результаті чого співпрацю з чотирирічної програми розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд доларів було відновлено після річної перерви.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами голови Кабміну Володимира Гройсмана, якщо Україна відмовиться виконувати умови МВФ, в числі яких підвищення цін на газ для населення, то опиниться на межі дефолту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?