Хай покинуть Шенген: Макрон висунув жорсткий ультиматум членам ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Хай покинуть Шенген: Макрон висунув жорсткий ультиматум членам ЄС

Хай покинуть Шенген: Макрон висунув жорсткий ультиматум членам ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни Євросоюзу, що не виявляють солідарності в питанні вирішення міграційної кризи, повинні покинути Шенгенську зону, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Країни, які не хочуть розширення Frontex або солідарності, покинуть Шенген. Країни, які більше не хочуть Європи, більше не будуть торкатися структурних фондів", - сказав французький лідер.

Зазначимо, що раніше ЄК виступила з пропозицією збільшити кількість співробітників прикордонного агентство ЄС Frontex з 1600 до 10 000 осіб. Влада Угорщини жорстко розкритикувала даний план.

 Як відомо, угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан категорично відмовився приймати прохачів притулку в рамках схеми переселення в ЄС, не дивлячись на те, що Європейський суд зобов'язав Угорщину це зробити.

Інші країни Східної Європи, включаючи Чехію і Словаччину, також виступають проти плану про розширення Frontex, однак коментарі Макрона, схоже, стосувалися саме Орбана.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон хоче зменшити залежність ЄС від американських військових, а тому планує висунути нові пропозиції для Європейського союзу з метою підвищення його безпеки. З цією заявою французький лідер виступив перед послами в Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?