У Придністров'ї заявили, що взяли курс на приєднання до РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Придністров'ї заявили, що взяли курс на приєднання до РФ

У Придністров'ї заявили, що взяли курс на приєднання до РФ
Джерело:  online.ua

У невизнаному Придністров'я заявили, що підтримують ідею президента Молдови Ігоря Додона проводити референдуми в країні, проте відкинули його пропозицію визначити шляхом референдуму статус регіону у складі країни.

Про це повідомляється у заяві на сайту МЗС Придністров'я, передає ONLINE.UA.

"У МЗС Придністровської Молдавської Республіки відзначили досить прогресивну для молдавської політичної системи ініціативу про проведення в Молдові всенародного референдуму... Судячи з народних протестів в Молдові, значно більш затребуваним стало б винесення на всенародне голосування дійсно злободенних і важливих для громадян Молдови питань, пов'язаних з визначенням подальшого вектора розвитку", - сказано в повідомленні.

Керівництво невизнаного Придністров'я заявило, що має курс на "незалежність і подальше вільне приєднання до Російської Федерації".

"Високий рівень розвитку процедур прямої демократії в повній мірі дозволяє всьому народу Придністров'я самостійно визначати долю своєї країни на дійсно всенародне рівні без поділу громадян за національністю, мовою спілкування або наявності громадянства інших країн", - зазначено в заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор  Додон заявив, що опозиція намагається поновити конфлікт  у Придністров’ї, щоб "втягнути в нього Росію". Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, розставлять все по місцях і нейтралізують можливі ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?