Юнкер закликав ЄС та Британію перетворитися на "люблячих їжаків"
Категорія
Політика
Дата публікації

Юнкер закликав ЄС та Британію перетворитися на "люблячих їжаків"

Юнкер закликав ЄС та Британію перетворитися на "люблячих їжаків"
Джерело:  online.ua

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав Велику Британію і ЄС під час переговорів про Brexit "бути обережними, як два люблячих їжака", передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Коли двоє їжаків обіймаються, вони повинні бути обережні, щоб не подряпатися", - сказав Юнкер після неформального саміту лідерів ЄС в Зальцбурзі.

За його словами, обидві сторони близькі до угоди, однак вирішення питання про те, як запобігти жорсткому кордону між Ірландією і Північною Ірландією, залишається доволі непростим. Юнкер вважає, що не може бути виходу з ЄС, який при цьому зберігає всі привілеї спільноти.

"Brexit означає Brexit", - сказав політик, підкресливши, що не варто "надмірно драматизувати" ситуацію.

Він переконаний, що Британія буде залишатися важливим торговим партнером, а також партнером у сфері безпеки.

"Ми не воюємо з Великою Британією", - наголосив Юнкер.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп після зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у Вашингтоні заявив, що  США і Євросоюз домовилися працювати  разом з метою усунення бар’єрів у торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?